2 februari 2013

Skapa hotellkänsla hemma




För att skapa hotellkänsla hemma finns det några riktigt bra knep!




Att lägga in en heltäckningsmatta, eller en matta som täcker största delen av golvet, ger en lyxig känsla. En vadderad sänggavel höjer också hotellkänslan i rummet.



Tänk på att inreda så enhetligt och stramt som möjligt, med bra dold förvaring. Här har man samma färg på väggarna som på garderoberna, vilket gör att garderoberna smälter in väl. Det är viktigt att inte inreda för plottrigt, utan satsa gärna på förvaring där man kan lägga undan allt plotter.


En gardin som sitter högt och täcker en hel vägg, eller täcker ens förvaring, ger också hotellkänsla i sovrummet. Sätt också gärna in en fin fåtölj eller ett sminkbord.




En annan viktig del är att skapa känslan mellan färger och mönster - använd dig av flera överkast och en massa kuddar. Antingen kan man använda sig av en blandning av mönster och enfärgade tyger i samma färgskala, eller så kan man välja ett färgrikt mönster på till exempel påslakanet och sen plocka upp de olika färgerna i enfärgade kuddar till sängen. 



Precis som i sovrummet gäller bra och "kamouflerande" förvaring i alla andra rum också, likaså till badrummet. Här har man valt samma färg på kaklet på väggarna så som på golvet i en lyxig bronsfärgad stil.



Detta badrummet är genomtänkt som på ett designhotell. Handfatet som står på ett ekskåp är extra brett. Spegeln ovanför täcker hela väggen. Bakom glasväggen till vänster ligger duschen.


Om man har plats, ger ett fristående badkar den ultimata hotellkänslan. Och har man till och med plats med badkaret i sovrummet är det ett riktigt bra knep för den rätta stämningen!





För att skapa den rätta stilen i resten av hemmet ska man tänka mycket textilier, genomtänkt matchning av färger och mönster, dvs dova färger gärna ton i ton. Men våga mixa olika mönster! Även i resten av hemmet är "kamouflerande" förvaring A och O, samt att väja ut enstaka "center pieces" istället för att ställa fram alla dekorationer man har.










Bilderna är lånade från Sköna Hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar