30 januari 2013

Veckans våning









Nyklassicism at it's best! Klassiskt - men inte omodernt. Stilrent - men inte omysigt. Sobra färger - men inte färglöst och tråkigt. Näst intill perfekt enligt min mening!








29 januari 2013

Mary McDonald





Man måste ju bara älska inredaren Mary McDonalds eklektiska stil - hon tar ju verkligen ut svängarna om man säger så... Ovan ser ni bilder från de projekt hon kallar för "Classic Glamour". Vill ni veta mer om henne ska ni kolla in Million Dollar Decorators på måndagar kl 22.15 på tv8.





26 januari 2013

Veckans hus

 
 
 
 

 
 
 
 





Detta hus tillhör stylisten och fotografen Daniella Witte. Många bostäder som är inredda helt i svart och vitt tycker jag ofta känns väldigt kalla och omysiga. Men, om man som i detta huset, blandar olika svarta och bruna nyanser, samt olika material och ljuskällor, blir känslan mer uppmjukad. 





Bilderna är lånad från Sköna Hem.



Smyckesförvaring

Mina smycken förvarar jag hängandes på smyckesträd, i glassig skål från ittala och i otaliga byrålådor.

24 januari 2013

Eftermiddagsmys


Denna eftermiddag spenderas efter en lång promenad av minisemla och ny inredningsläsning!!!

23 januari 2013

Veckans hus














 






Hittade detta huset, som ligger på Lidingö, när jag som vanligt tog en slösurf på Hemnet till frukosten... Älskar gamla gedigna hus som detta - med högt i taket, vackra fönster och alla små detaljer som gör DET. Dessutom skulle jag göra vad som helst för en så härlig spaavdelning i källaren. Och sen ger jag båda tummarna upp för den lite annorlunda soffan i vardagsrummet! Bilderna är lånade från Hemnet.

22 januari 2013

Barnrum



Lite inspiration till barnens sovrum! Gillar om man lyckas hålla sig ifrån ljusblått/rosa träsket och inreder lite mer personligt. Då kan man dessutom behålla inredningen längre genom barnets olika åldrar....



Kritstrecksrandig tapet från Sandberg.


Varför inte låta barnrummet gå i industriell stil - slitstarkt och lätt att byta ut inredningen efter ålder eller humör.


Sötaste tapeten! Och hur gulliga är inte glaskulorna med polkagrisar i? Inredningen passar lika bra på sommaren som under juletider....


Ett smart knep för att hålla ordning i barnrummet är platsbyggda möbler - då skapar man en helhet och det är lättare att plocka undan och hålla snyggt. I detta rummet har man valt grått och vitt som bastoner.


Gammal järnsäng och matta från Laura Ashley. Ett riktigt prinsessrum utan att inreda helt i rosa.



Sovrum med Marimekkosängkläder och en lampa gjord av en tyllkjol.


Sött sovrum i allmogestil.





Bilderna är lånade från Sköna Hem och EasyLiving. 




20 januari 2013

Mary McDonald








Känner ni till inredaren Mary McDonald? Om inte - kolla in tv-programmet Million Dollar Decorators på tv8 kl. 22.15 på måndagar - där får ni bland annat ta del av Marys eklektiska inredningsstil. Hon är inte det minsta rädd för att mixa starka färger och galna mönster, och "over-accessorize" finns inte i hennes vokabulär.... Här får ni iallafall fått en smakbit från några olika inredningsprojekt hon har gjort!