30 januari 2012

I MIN VÄSKA


...hittar du solisar från random marknad i Paris, korthållare från Mulberry, iPhone, almanacka från Bookbinders och min trogna Eight Hour Cream. Väskan kommer även den från Mulberry.

DRESSINGROOM

Vem drömmer inte om ett riktigt stort och lyxigt dressingroom?  Så här kommer lite garderobsinspiration! Först ut måste väl nämnas Carrie Bradshaws underbara garderob från Sex and The City Movie.


Garderoben nedan är otroligt stilren och med den rätta belysingen tror jag det kan kännas som att gå in i en lyxig och modern herrbutik.  Bilden har jag lånat härifrån.


Klassisk walk in closet i teak och mässing - drömmen för den stora gamla villan. Bilden hittade jag i min inspirationsmapp och jag tror jag har lånat den från Hemnet...


Men hur vill jag då att mitt dressingroom ska se ut? Jag är inte så 'tjejig' av mig i vanliga fall, men när det gäller dressingroom vill jag gärna att färgerna ska gå i vitt, rosa och grått. Vita enkla skåp, en mjuk heltäckningsmatta i mörkt grått, randiga sidengardiner i rosa och naturvitt och en rosa fåtölj.

Bilden hittade jag här

Tyget hittar du på Fabric and Papers

HAVET & HIMMLEN...

...och mycket mer BLÅTT



Den första clutchen kommer från Asos och har en så härlig blå färg som kan användas för att liva upp en basic klädsel. Jag har alltid använt Body butter från The body shop och älskar doften blåbär. Skorna kommer även dem från Asos, tror dom kan vara väldigt snygga till jeans och kanske en vit transparent skjorta. Armbandet med korset fick jag i julklapp, dom är så himla fina och finns i alla möjliga färger. Armbandet kan man köpa på Kyssjohanna där även den ljuvligt blåa ringen går att få tag på. Nagellacket är från Essie som jag personligen tycker är det bästa lacket. Den snygga mörkblåa clutchen med guldspänne är från Mulberry. Väskan bredvid clutchen som påminner om en skolväska kommer från Asos och de här väskorna börjar bli väldigt populära och går att köpa i alla tänkbara färger. Slutligen har vi ett leave in conditioner som är helt fantastiskt och går att köpa Här.

29 januari 2012

FINA TING!




Supersöta stickade tröjor från Chicy som har otroligt mycket fina saker.

Karen Walkers solglasögon som jag tycker är sååå snygga. De är moderna men ändå klassiska och sen kan aldrig guld och svart bli fel ihop. Glasögonen går att köpa Här.
Dessa shortsen kommer också från Chicy. Jag tycker dom är så söta. Detta är ett köp inför våren, tror det kan bli snyggt med en skjorta till.

28 januari 2012

LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE



Bästa uppvaknandet en lördagsmorgon: blommor och choklad.

SENS DE MARRAKECH

Bara Älskar produkterna från Sens de Marrakech. Finns mycket att välja mellan men jag är speciellt förtjust i Arganoljan. Det är en olja man kan använda till det mesta. Själv smörjer jag in hela kroppen med oljan när jag har duschat. Säkert många som tänker att det blir kletigt men oljan går in i huden väldigt snabbt. Jag använder även oljan i hårtopparna vilket är superbra om man har torra hårtoppar. Oljan kostar ca 480:- men är absolut värt det med tanke på att den är så otroligt dryg.

Detta tycker jag är ett måste i badrumsskåpet!!


Från samma märke finns det även superfina krämer som man kan ha stående bredvid handfatet i badrummet. Fin detalj i badrummet men också en superbra present om man ska bort. Priset på dem är ca 350:-.


Den enda stället jag har hittat i Stockholm som säljer Sens de Marrakech är Select Collection Spa på Norrlandsgatan 18. Om inte annat måste ni gå upp en sväng och känna den härliga atmosfären på Select Collection. De har även ett 50-tal behandlingar som jag kommer berätta mer om en annan gång.



27 januari 2012

VECKANS HUS - EN VACKER SKÅNEGÅRD










Hur vacker är inte denna Skånegården?

Bilder är lånade från Hemnet

VÅRKLÄNNINGAR


Alla klänningarna kommer från Asos och skiljer sig lite i pris. Tycker några av klänningarna även går att använda till vardag med ett par låga skor eller till och med ett par Converse beroende på tillfälle. Man kan alltid klä upp eller klä ner en klänning. Här är i alla fall några klänningar som jag ska köpa i vår. Längtar redan till man kan gå barbent...

STYLA SOM I GOSSIP GIRL



Jag hämtar inte bara inrednings- och modeinspiration från tidningar, bloggar, butiker och olika hemsidor - utan också från filmer och serier. Ovan ser ni Serena's rum från serien Gossip Girl. Över sängen hänger en installation från konstnären Paul Villinski - vackra fjärilar i en formation. Liknande kan man tex hitta på E-bay eller Embellished Paper



 

 

 
 

26 januari 2012

FYND PÅ ÅHLENS


Snygga förvaringsboxar från Åhléns som man kan ha på en hylla, i badrummet eller bara ha dem stående på golvet i ett hörn. Älskar askar/boxar/burkar tycker det är så fint!



Snyggt tidningsställ. Tycker om att ha detaljer i plexiglas, de smälter in bra och tar inte för mycket plats i ett rum just för att de är genomskinliga. Dessutom är många tidningar snygga i sig och ska synas.



Mysig stickad kudde som jag har velat ha länge. Tycker om färgskalan som går från mullvad till beige till gräddvitt. Tycker det är superfint och passar för det mesta. Den här kudden ger ett varmt och mysigt intryck.


Det här är faktiskt en sittpuff. Om man bor lite mindre och ändå vill kunna sitta några stycken kring soffbordet är detta ett superbra alternativ. Tycker den är så snygg också. Ofta tar sittpuffar mycket plats men den här är nätt och man kan alltid finna rum till denna fina puff.

Samtliga inredningsdetaljer kommer från Åhléns och går att köpa antingen i butik eller på deras Webbshop.

25 januari 2012

SHOPPINGGUIDE INREDNING ONLINE

Kudden hittar du på Fabulous Living.
Jag tycker det är otroligt skönt att kunna handla inredning online - man kan surfa i lugn och ro med ett oändligt utbud. Här kommer lite tips på bra online shopping - kom gärna med tips på era bästa butiker!

1 Fabulous Living bjuder framförallt på shabby chic/lantlig stil, men för dom som är lite trötta på denna utvattnade stil hittar man även märken som Day, Cat Studio (se bild ovan) och en mängd varor från K&Co.
2 Designonline är äffären för dig som är på jakt efter designerklassiker till bra pris.
Kudde från H&M Hom
3 H&M Home är ett säkert kort om man känner för lite rolig uppiffning hemma men för en liten peng. Jag brukar köpa kuddar och andra inredningsplylar för att lätt ocgh billigt kunna förändra hemmet i takt med årstiden. I vår bjuder H&M på härliga färger, blommigt och naturinspirerat.
4 Day bjuder på vackra inredningsdetaljer med rustik stil i naturmaterial. 
5 Ilva kan beskrivas som ett Danskt Mio men med en logga som liknar IKEAs - prismässigt ligger det i klass med Mio men jag tycker att Ilva har mer spännande inredning än båda de svenska möbelvaruhusen. Tyvärr levererar de bara inom Skåne, men har man vägarna förbi Malmö är det värt att svänga förbi.
6 Anyhow är en nätshop med funky och roliga detaljer, möbler och produkter.
7Zara Home hittar du inredning för alla rum i mjuka pudriga nyanser i olika vackra material. Precis som kläddelen av företaget ligger priserna något högre än H&Ms.
8Bloominghome hittar du blandad inredning från Sverige, Danmark, Frankrike och USA. Dom har en stor mix av välvalda produkter, kolla gärna in deras tavlor. En av dem ser du nedan.

 
9The Home kan man hitta designklassiker till bra priser, såsom Howard soffor och Barcelonafåtöljer.
10 Svenskt Tenn - det svenskaste vi har finns även på nätet - trevligt att de som inte så ofta tar sig till Stockholm får en chans till shopping!

SÖTA SMÅ TING




Som sagt tycker jag verkligen att det är detaljerna som gör helheten och det personliga i ett hem. Här är några söta små detaljer som man kan pryda fönsterkarmen, soffbordet eller varför inte använda en av burkarna som förvaring i badrummet. Alla produkter kommer från Oscar & Clothilde och går att köpa här.


24 januari 2012

GALEN I GUMMI




Jag lever i mina gummistövlar - året runt faktiskt. Fodrade bruna Ilse Jacobsen på vintern, höga gröna Hunterboots på våren/hösten och så lånar jag mamsens låga blåa Hunters på sommaren. Nu behöver jag bara ett par Welliesocks också....

ÄLSKAR BALENCIAGA



Älskar Balenciagas väskor och har gjort det länge nu. Man tycker ibland att det är alldeles för mycket pengar att lägga på en väska när man ständigt byter smak och modet går fram och tillbaka. Om man har tyckt om samma väska i några år måste det ju bara vara RÄTT! Sen är det så typiskt att man går och köper en svart väska bara för det är praktiskt men gud så tråkigt, när jag nästa gång köper en fin väska ska den vara beige, blå eller röd i skinn. Längtar redan...

Bilderna kommer Härifrån.

23 januari 2012

NICE SHOES


Älskar de här skorna. Tycker nästan alltid att mocka är snyggare än skinn. Det är ju mer opraktiskt men fungerar bra på vårn. Skorna kommer från Marc Jacobs och jag har helt ärligt inte ens kollat priset. Tycker bara de hade varit supersnygga att ha i vår.

Bilden är lånad från Marc Jacobs hemsida.

BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG...

...kommer nu lite inspirationsbilder från julledigheten på fjället.


Inredningen på hotellet som vår hytte tillhörde kan väl beskrivas som 'modern fjällstuga'. 


Allt på hotellet var uttänkt i minsta detalj, såsom alla träsniderier som var utformade efter det traditionella 'lusekofta' mönstret. Gillar även tavlorna som alla var motiv från den nordiska naturen.